Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

0xf

12. 4. 2011 9:17
Nu podivejte...

Integrace neznamena zrovna to co bylo vyrceno. Integrace znamena spise pochopeni a toleranci historie, kultury a vyspelosti te ci one zeme. Nejde o to ze by vetsinova spolecnost tyto pristehovalce nemela tolerovat i ve smyslu viry. Nicmene takovyto pristehovalec by si mel byt vedom hranice v teto spolecnosti a nepokouset se ji prekracovat. A spolecnost by prekracovani teto hranice nemela tolerovat. Protoze prilisna tolerance je vzdy cestou k zaniku dane kultury.

0 0
možnosti
J

jeliman

12. 4. 2011 8:16
Ježíšmariá ženská, co tu ještě děláš, sbal se

a utíkej domů, doporučuji nejlépe oblast kde operuje Al-Káida, tam se jistě budeš cíti lépe než tady. Tam si pěkně vezmeš bikiny, nebo ještě lépe nahoře bez se půjdeš slunit na břehy středozemního moře...

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

12. 4. 2011 8:38
Re: Ježíšmariá ženská, co tu ještě děláš, sbal se

U Atlantského oceánu, když už. A bikiny by vážně byly ještě příliš: http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Mali/South/Mopti/Senossa/photo106553.htm 

0 0
možnosti
B

basniklidu

12. 4. 2011 7:07
Tot nedavno

mi jeden na prvni pohled velice prijemny muslim ( coz jsem do te doby nezazil ponevadz z muslimu jde vetsinou fales kombinovana se silou) mi vysvetloval jak jsou mirumilovni a az doslo na to ze by nejaky muslim chtel zmenit nabozenstvi tak mi rekl ze klidne muze ... je svobodny ... emigrovat ponevadz v muslimskem state je za o trest smrti. Ale ze pry se to casto nestava ... to ze by chtel prestoupit ... mozna zapomel na Afriku kde rocne prestoupi 6 milionu lidi ... samozrejme i otazku vrazdy mlade divky - nekoho dcery kvuli tomu ze se schazi s krestanem ocividne schvaloval ... kdyz vis ... ona nevi co dela ... islam je zla nasilna sekta falesnych lidi co pouze cekaji na svoji prevahu a pak vam ukazi jejich pravou zvracenou tvar. Na zvraceni !!!

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

12. 4. 2011 4:07
Tak ještě itegrovaný nejste.

Jste pořád jiný,než většinová populace.Musíte se naučit pít pivo,krást,nadávat,podplácet a na vánoce zajít do kostela.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

12. 4. 2011 5:23
Re: Tak ještě itegrovaný nejste.

S podplácením a kostelem by morální problém být nemusel. ;-) Ale nedejte se mýlit, podle mnohých diskutujících se tu vyjmenované negativní jevy (pivo a kostel se ještě neprobíraly) vůbec nevyskytují! :-)

0 0
možnosti
JH

MrFreeeeze

12. 4. 2011 1:29
mam to tu rád

Jsem rád, že ne úplně všichni nepropadaj panice.

V krámě mě nikdy neokradli víc než ošidili sami sebe (samozřejmě na to upozorňuji), na ulici mi někdo nadával 2x za život a v práci jsem nikdy nikoho krást neviděl - i se sousedama se dá i celkem domluvit. :)

kdyby to tady bylo tak hrozný, tak sem lidi neemigrujou.

Co se týká prodeje vepřového, tak to spíš chválim paní prodavačku že se vyzná - dělala to s dobrým úmyslem - v našich poměrech semtam ani muslim neví, že v našem "nealko" pivu je alkohol a pak se zděsí

Co se muslimské snahy neintegrovat do takovéto společnosti týká, myslím si že to je spíše výmluva hraničící s netolerancí  (pak nechápu proč se sem někdo takový stěhuje) - byť třebas konkrétně manžel této paní to nemyslí zle

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

12. 4. 2011 5:31
Re: mam to tu rád

No moment, sousedy chválíme, kudy chodíme, a o okrádání v obchodě řeč nebyla (takovou zkušenost nikdo z nás taky nemá).

V článku ani nikde jinde se nepíše "je to tu tak hrozný, že se tu nedá žít", ale "je tu velkiká tolerance k některým špatnostem, dokonce taková, že se bojím, abych je nezačalů taky považovat za normální".

Paní prodavačka v článku není ani pochválena, ani zoustouzena - je to zkrátka jedna z bizarních příhod se stereotypem.

0 0
možnosti
L

luk.p

12. 4. 2011 1:12
Já bych napsal,řekl či si myslel

Díky Bože, že žiju v zemi jako je Česko (jejíž zkorumpovatost je ve srovnání s mou rodnou vlastí zanedbatelná). Díky Bože, že žiju v zemi jako Česko (kde kontinuálně nehrozí, jako v mé rodné vlasti občanská válka), díky za to, že žiju v zemi, kde se krade zanedbatelně málo (ve srovnání se svou rodnou vlastí). Díky za každý úsměv, který tady obdržím od přívětivých místních, i já k nim budu přívětivý, za to že mě zde přijali, a dovolují mi žít svobodně. To, že zde jsou signifikantní nešvary, jako jistá a relativně míra korupce a fakt, že i zde se čas od času objeví nějáký nepřátelský hulvát, to mě mrzí, ale pozitiva mého pobytu zde toto jasně převáží....To bych napsal já. A kdyby pozitiva nepřevážila, tak se pakuju domů do Nigérie nebo do Švédska, Švýcarska a vůbec kamkoliv, kde si myslím, že mě čekají světlejší zítřky

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

12. 4. 2011 5:37
Re: Já bych napsal,řekl či si myslel

Vy jste snad četl někde něco  o tom, že dotyčný respondent dotazníku je nepřívětivý k místním lidem, případně že si neváží jejich přívětivosti k sobě? A proč by měl, jsa doma, při vyplňování dotazníku tázán vlastní ženou na to, jaké potíže s integrací spatřuje, "politicky korektně" autocenzurovat a pravit, že žádné, a začít vychvalovat, i když to zrovna tak necítí? (Mimochodem, občanskou válkou, najmě rasově motivovanou, tu vyhrožuje kdekdo :-) , takže s tím bych snad ani moc neoperovala. Jak moc jsou takové výhružky reálné, ponechme stranou.)

O "četnosti kradení" v článku vůbec nebyla řeč - jen o míře jeho společenské akceptovatelnosti.

0 0
možnosti
BH

dropa

12. 4. 2011 0:09
Pomatená integrace

Od kdy se považuje za integraci přebírání negativních jevů v jakékoli společnosti? 8-o Zejména, když ty největší "zvěrstva" páchaj přistěhovalci nebo jejich potomci !! ;-O

0 0
možnosti
L

luk.p

12. 4. 2011 0:40
Re: Pomatená integrace

Stejně jako je článek s názory onoho Nigerijce paušalizovaný a nesmyslný, je i vaše tvrzení přehnané. Že přistěhovalci páchají největší zvěrstva? Jak jste na to přišel?

0 0
možnosti
L

luk.p

11. 4. 2011 23:04
Tenhle článek musí být vtip

Přemýšlím proč takový článek vůbec píšete, je přece zřejmé, že všude jsou lidé dobří a méně dobří. V každodenním životě u nás lze narazit jak na hulváta, tak na někoho kdo nás svou vlídnosti zahřeje na duši. Copak váš muž vidí jen tu jednu stránku, žiju tady 25 let a znám naší společnost jako Čech velmi dobře a to jak pospal naši společnost váš manžel hrubě neodpovídá skutečnosti(eufemisticky řečeno). Jistě krade se u nás jak v malém, tak ve velkém, a přestože jsem z toho osobně také znechucený, je přece jasné že to není českým rysem, krade se všude - na západ a sever od nás méně (Německo, Skandinávie atd., +Japonsko) na východ a na jih více (JV Evropa, drtivá většina Afriky, blízký a střední východ. Mimochodem Nigérie byla v roce 2000 vyhlášená jako nejskorumpovanější země na světě http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/923570.stm. Jinými slovy tam se krade prakticky nejvíc na světě a to jak ve velkém, tak v malém. Dlouhé roky je tam také na hraně občanská válka.

0 0
možnosti
L

luk.p

11. 4. 2011 23:11
Re: Tenhle článek musí být vtip

Mimochodem neříkejte mi, že v tom necítíte pachuť zcela extrémistického myšlení. Česko je pro Nigerijce společnost plná společenského zlořádu=blábol. Česko je společnost s mnoha pozitivy a mnoha negativy=správně. Představuju si, co bych v analogickém dotazníku vyplnil v Nigérii. Snad něco ve stylu - je tady hezky, ale trochu mi vadí, že je to nejskorumpovanější země na světě na hraně očanské války, což mi brání v integraci. A propos - zeptejte se manžela kam by se chtěl integrovat ;-)

0 0
možnosti
W

wllkk

11. 4. 2011 22:39
ať si jede tam, kde je to úžasné....

Vážená paní. Nevím jaké národnosti ve Váš manžílek. Ani mě neomráčily jeho vědomosti. Ale ty KECY ano. Já jsem v Asii byla, byla jsem tam vdaná. Takže vím jak je to tam úžasné a zalité sluncem.  A ať si jde tedy domů. Tam se přece bude mít bezva, a vy přece taky. Moc Vám přeju, aby jste poznala "vo co go". Protože pak, pak teprve poznáte tu lidskost, slušnost a pravdu a lásku. Promiňte, ale to je taková slátanina, co jste napsala. Jsem se úplně vytočila.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

11. 4. 2011 23:19
Re: ať si jede tam, kde je to úžasné....

Já v Asii byla jen krátce a okradl mě tam indický pokojský ;-D , takže si netroufám hodnotit. Jinak článek neporovnává a nepíše se v něm ale vůbec nic(!) o tom, jak je to někde úžasné. Píše se tam o nešvarech české společnosti, což se mně osobně týká, mého chotě taky... a vás snad ne?

0 0
možnosti
JS

qwe111

11. 4. 2011 21:40
reakce

"Já nepsala nikde "vcelku líbí"! Ptali se mě na kladné postřehy, uvedla jsem kladné postřehy. Jestli líbí nebo ne, to je v daný moment stejně irelevantní, nemůže nikam, pokud se chce zachovat slušně. Dál to rozvádět nehodlám. ;-)"

-------

dobra, omlouvam se Vam. Vaseho manzela je mi nesmirne lito, ze je nucen zit v tomhle pekle. Budte mu prosim dobrou manzelkou, ty hruzy co tu on zaziva s tou ukradenou popelnici atd. ... To musi byt prakticky svaty clovek, kdyz se pro Vas dokazal takovymhle zpusobem obetovat. Snad mu to allah vynahradi 40 pannami v raji... Dobrou noc Vam preji.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

11. 4. 2011 23:22
Re: reakce

Nemá být těch panen náhodu sedmdesát? Tak vidíte, jací jste VY ČEŠI nepřející! ;-D O pekle a hrůzách života v Česku, kde je "všechno špatně" píšete ale, všimněte si, vy...

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)