Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O5

ODSCSSD 5

13. 4. 2011 11:57
Jsem kozata blondyna z Londyna.. mohu

prijet do muslimske zeme a zustat takova jaka jsem... vcetne oblikani a chovani... taky se mi nechce integrovat....

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

14. 4. 2011 8:56
Re: Jsem kozata blondyna z Londyna.. mohu

Do toho Senegalu klidně...

(Mimochodem, nevšimla jsem si, že by se tu mluvilo o někom, kdo pořádá na ulici taneční večírky a náboženské zpěvy a nosí kaftan s kulatou čepičkou.)

0 0
možnosti
JT

ignacius01

13. 4. 2011 7:17
jedine smysluplne co se da delat je

Respektovat to ze v jine zemi to chodi jinak ... Ze svet neni cernobily a ze lidi jsou jen lidi vis nad i male dite. Ze hodne veci z toho je pravdivych je taky fakt. Rozhodujici je ale co z toho vytezite pro sebe. Clovek muze nastavit takovy ten moralizujici ton a dospet k nazoru, ze vsichni jsou jedna banda a doma bylo i nebe modrejsi a trava vonavejsi. Nebo je taky mozne snazit se pochopit tu zemi jaka je a tak ji i brat. Hlavne ji ale prijmout za svou. Ziju tady - chci se domluvit, protoze si chci k zemi a lidem vytvorit vztah. A jestli mi vic veci vadi nez vyhovuje, asi bych mel uvazovat o odchodu jinam (ovsem pochybuji ze jinde to bude o moc lepsi). Jinak budu porad jen cizinec v cizi zemi. On ten respekt k druhym a to ze berete lidi jak s jejich pozitivy, tak s jejich nedostatky - neni jen fraze, ale imho zaklad vseho.

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

13. 4. 2011 2:17
Ja zase nejsem muslim a odmitam se

jim prozpusobovat take.

Jako cast spolecnosti odmitam povoleni na stavbu mesity ve state, kde chteji zit, ale ne  integrovat.

0 0
možnosti
B

basniklidu

13. 4. 2011 1:33
Jeste bych mel otazecku na muslimy ...

veri v tento text Koranu? 5:19 Věru jsou nevěřící ti, kdož říkají: "Zajisté je Bohem Mesiáš, syn Mariin!"

98:6 A věru ti, kdož jsou nevěřící z vlastníků Písma a z modloslužebníků, přijdou do ohně pekelného a budou v něm nesmrtelní, a to jsou ti nejhorší ze všech stvoření!"

4: 59 Věru ty, kdož neuvěřili v Naše znamení, My v ohni sežehneme, a kdykoliv vyschnou kůže jejich, vyměníme je za jiné, aby tak trestu okusili. A alláh zajisté je mocný a moudrý.

5:51 Vy, kteří věříte! Neberte si židy a křesťany jako přátele, neboť oni jsou si přáteli jedni druhým. Kdokoliv z vás se s nimi přátelí, ten stane se jedním z nich a alláh věru nepovede lid nespravedlivý.

4:91 Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku allahovu. A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! sůra 2, verš l91: Zabíjejte nevěřící všude, kde je dostihnete.

0 0
možnosti
BH

dropa

13. 4. 2011 11:51
Re: Jeste bych mel otazecku na muslimy ...

Pochybovat mohou snad jen o sobě, ale nikdy o Svatém textu!! Až jednou přijde na lámání chleba, bude se hodně pomýlenejch divit... Rv EU 

0 0
možnosti
BH

dropa

13. 4. 2011 0:14
Nadčlověk se přeci nemůže integrovat mezi nevěřící psy!

:-/

0 0
možnosti
KV

_-1-_

12. 4. 2011 23:55
Dal jsem si tři piva ... a odmítám zaplatit.

Vyvenčili jsme se se psem ... a odmítám uklidit exkrementy.

Provokuju, provokuju, provokuju ... a myslím si, že myslím.

0 0
možnosti
M

multIX

13. 4. 2011 20:19
Re: Dal jsem si tři piva ... a odmítám zaplatit.

až takhle? ;-D

0 0
možnosti
H

hanah7

12. 4. 2011 23:49
Žijete příliš ve virtuálním světě, paní Tuubeen

Viz http://www.expats.cz/prague/t-292244.html , http://www.expats.cz/prague/t-201078.html ...  Tento odkaz jsem zde od vás zaznamenala cca desetkrát. Zkuste si nečíst pouze názory  kňourajících  cizinců na netu nebo doma neposlouchat znechuceného Chotě a jít trochu mezi lidi. (Mimochodem, proč píšete Choť s velkým Ch ?). Znám poměrně dost cizinců ze všech koutů světa zde žijících a představte si, že jsou tu dost spokojení. Většina z nich jsou mladí lidé, kamarádi mých synů a jejich partnerek a fakt jsem nezaznamenala žádné závažnější stížnosti.  Kdybyste měla tu schopnost pročíst si nezaujatě všechny příspěvky, zjistila byste, že odbíháte od tématu kdykoliv vám dojdou argumenty, odporujete si, protiřečíte a snažíte se obhajovat neobhajitelné. Netuším, čeho jste chtěla svým provokativním článkem dokázat - snad toho, že Čechům vadí, jsou-li všichni označováni za amorální individua a zloděje, zatímco sami označují všechny  muslimy za teroristy ?  Už jsem vám to kdesi v diskuzi napsala, 

0 0
možnosti
H

hanah7

13. 4. 2011 0:10
Re: Žijete příliš ve virtuálním světě, paní Tuubeen

Češi nevyznávají žádnou zvrácenou ideologii a nemají islámem vymyté mozky. Proto je nemůžete "házet do jednoho pytle" . Muslimové vyznávají zvrácenou ideologii islámu. Vyznavači islámu - muslimové páchají teroristické útoky, zabíjejí nevinné, kamenují ženy a polévají ženy kyselinou. Jak mám nahlížet na  muslima, jehož hodnotový žebříček absorboval výše popsané metody (a to podle vás musel - viz vaše příspěvky) ? Nemohu je rozeznat, nemohu si myslet, že existuje muslim, který se neztotožňuje s islámem. Kdo se hlásí ke zlu, schvaluje zlo, tudíž řeže hlavy.  Jako muslimka musíte umět nést důsledky svého vyznání, tedy strpět to, co si o vás ostatní myslí. Pokud já např. vstoupím do KSČM, musím si být vědoma toho, že se tímto aktem hlásím ke všem zvěrstvům, které komunisti kdy spáchali, a nevtekat se, když mi to někdo vytkne.

Jinak mi také připadá, že nejste se svým Ch. úplně v pohodě a  přesvědčujete sama sebe, že jste. Jen můj názor, nic víc.    

0 0
možnosti
KN

Politicky nekorektni Artaban v01

12. 4. 2011 23:06
Stastnou cestu

Kdyz to tak ctu, tak s pravdepodobnosti hranici s jistotou se domnivam, ze manzel je touto dobou uz na cestu na letiste a pokud ho nekdo neokrade, tak odleti do sve domoviny plne idealu, mleka a strdi.

Ronit slzu ani mavat satkem nebudu.

0 0
možnosti
ZH

Fai Rodis

14. 4. 2011 23:35
Re: Stastnou cestu

Idealy mozna, ale mliko a strdi je nase! Na to si sahnout nedam!;-D

0 0
možnosti
H

honza76

12. 4. 2011 22:28
..

Pracuji cely den mezi cizincema at uz pochazeji z vychodu nebo zapadu. Jsou tady u nas nekolik let, kazdy z nich si tady zije velice dobry zivot. Kdyz se jich ptam jak se jim libi v CR, reknou ze nelibi. Cesi jsou pry strasni, neumi se oblikat, jidlo je hrozne a vubec je to tady uplna tragedie. Vsichni samozrejeme tady jen kradou a celkove tady oni strasne tady trpi protoze my jsme vsichni rasisti. No a tak to to jde den za dnem dal a dal...

0 0
možnosti
LV

rafton

12. 4. 2011 21:01
...

Jelikož často žiji v zahraničí, tak bych neřekl, že je to někde lepší spíše naopak. Jediné co je tam zajímvé, že to "zlo" je koncetrováno v určitých čtvrtích kam nemáte jako cizinec raději vkročit. To u nás je sice taky ale je to spíše pár bloků a jen v pár městech. Jinak je to "zlo" rozmělněno mezi slušné lidi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)