Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lobo85

7. 7. 2010 15:41
Tak hele..

0 0
možnosti
L

liason

7. 7. 2010 15:32
Také jsem býval tabákovým závislákem,

už nějakej ten pátek nečadím, ale pro mě je horší tolerovat sousedovu kratochvíli - kouření na balkóně, kdy komínový efekt pošle jeho kutnohorskou flundru neomylně k dětem do pokojíku, než kupř. kuřáckou hospodu, které se můžu vyhnout......

0 0
možnosti
JV

CarX

7. 7. 2010 23:36
Re: Také jsem býval tabákovým závislákem,

Tak mě napadá: co kdybyste mu to vrátil močením shůry? ;-)

0 0
možnosti
RJ

molok

7. 7. 2010 15:11
Já si myslím, že ta debata je zbytečná

jako slabší kuřák vím, že nekuřácké hospody by normálně profitovaly, kdyby se toho majitelé nebáli. Jako kuřák taky můžu říct, že mně nevadí si jít zapálit do vyhrazeného prostoru s popelníkem před hospodu nebo na dvorek resp. na kouření je vždycky nejzábavnější to, že někdo kouří s vámi a pokecáte. Zatímco kuřáci jdou o přestávce v práci pokecat na cigárko, nekuřáci vevnitř tiše svačí nebo čurají (možná ta asociace autora s kouřením) . Zatímco by v hospodách kuřáci chodili ven kouřit a pobavit se třeba s někým v případě větších akcí vedle koho nesedíte,  povětšinou nudní nekuřáci (vyjímky se najdou) by na ně tiše čekali, až se vrátí :-) A teď vemte v potaz ty možnosti se seznámit třeba na takových vyhrazených místech s nějakou novou kočkou. Prostě i nekuřácké hospody by byly fajn, nekuřáky a abstinety by to jejich nudně zdravých životů samozřejmě nezbavilo ...

0 0
možnosti
P

Pamela

7. 7. 2010 14:18
Já bych zakázal v hospodách chlastat.

Já bych zakázal v hospodách chlastat. Pane rozumbrado alkohol je největší škůdce našeho zdraví. Mimochodem jsem nekuřák.

0 0
možnosti
A

axax

7. 7. 2010 14:59
Re: Já bych zakázal v hospodách chlastat.

Vždycky trochu zvláštní tyhlety bezmyšlenkovité výkřiky. Pane rozumbrado - jedna věc je to, co je škodlivé zdraví a druhá věc je ta, jestli ten kdo věci škodlivé zdraví sám užívá, nutí nebo nenutí lidi v celém okolí, aby činili totéž. U alkoholu, nezdravých potravin, ba ani u jiných drog než tabáku se to neděje. Kuřák však nutí všechny lidi v okolí aby vdechovali jeho smrtelně jedovatý kouř. Proto je to nepřípustné, rozumíte tomu ?

0 0
možnosti
L

lynda

7. 7. 2010 14:15
blbost

tato dyskuse  nema cenu,protoze kuraci  maji svou pravdu  stejne jako  nekuraci.jen logicky vzato - kuraci jsou ti  co  statu a nekurakum dopomahaji k ziskum.kdo porovnava  moceni  v  restauraci na zem ke koureni neni obzvlast  moc inteligentni a tema  kuraci je asi to nejzajimavejsi na co je mozne pristoupit.kultivovani lide si zakouri a daji  si  sklenicku vina  a tim  nikde nezapachaji,protoze ekzistuji parfemi a td.... lide kteri kultivovani nejsou ti chlastaj,utrati penize na ktere mi pracujem  a  o osobni higiene  slyseli  pred mnoha lety.takze nehazejte vsechny do jednoho nezakoureneho,ale pomoceneho pytle.:-P

0 0
možnosti
P

Pamela

7. 7. 2010 14:20
Re: blbost

Nejde o kuřáky a nekuřáky. Jde o vlastníky a nevlastníky.

0 0
možnosti
C

cany1313

7. 7. 2010 14:01
stále stejný ortodoxní pohled

nekuřáka.Sakra,provozovat hospodu je soukromé podnikání a do soukromého podnikání by stát a ani nikdo jiný neměl kecat.Když chce mít majitel tohoto zařízení vedle výčepu bazén nebo chce ve SVÉM prostoru nechat lidi kouřit,je pouze jeho věc a kdo tam nechce ať tam neleze a nekecá mu do jeho podnikání.

0 0
možnosti
A

axax

7. 7. 2010 15:02
Re: stále stejný ortodoxní pohled

Jak může někdo znovu a znovu vyřknout takový blábol ? Pokud chce někdo soukromě podnikat a mít provoznu - musí dodržovat stovky pravidel, zákonů a nařízení, která jsou tu proto, aby chránila zdraví těch, kdo tyto provozovny navštěvují. Stát je tu od toho aby do podnikání kecal a má to své dobré důvody. Nebo nekecá vám do toho jak máte vést učetnictví, platit daně atd. ? Vždyt je to vaše soukromé podnikání, ne ? Pokud se někomu tato pravidla nelíbí, at nepodniká - nikdo ho k tomu nenutí, že ?

0 0
možnosti
JV

CarX

7. 7. 2010 13:45
A proč ne?

Ano, majitel hospody má právo nabídnout hostům službu "močení na podlahu pod stůl". Je to jeho podnik, zveřejní-li jednoznačně tuto nabídku, tak proč ne. Jen asi rychle dopodniká :-P

0 0
možnosti
A

axax

7. 7. 2010 15:04
Re: A proč ne?

To asi těžko ... Provozovnu by mu okamžitě příslušné orgány zavřely pro porušování základních hygienických předpisů. A ještě by dostal pěkný trest. Uvědomte si že provozna NENÍ soukromý prostor. Pokud si ji někdo otevře, je povinen dodržovat zákony a předpisy. Nemůže si tam dělat co chce. To může maximálně do jisté míry doma

0 0
možnosti
KB

Kolokol

7. 7. 2010 12:49
Bude hůř

Asi před 12 lety jsme si s kolegou otevřeli hospodu. Kromě jiné nabídky se v naší hospodě smí kouřit. Jinak řečeno, přišli jsme s nabídkou pro lidi kteří kouří nebo jim kouření nevadí.Jo a taky se k nám smí se psem. Nejde tedy o žádnou svobodu kuřáků, ale svobodu podnikání lidí kteří do svého podnikání vložili své peníze a čas. Přijde nám to stejné, jako když si někdo otevře hospodu kde prodává jen jitrnice a pivo. Když jsi vegetarián nebo nemáš rád jitrnice, tak prostě do takové hospody nechoď. Rozhodně není jeho starost, že v celém městě není žádná hospoda s vegetariánským jídlem.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

7. 7. 2010 12:50
Re: Bude hůř

Bohužel, toto je premisa, která je evidentně nad možnosti, nebo ochotu chápání části lidí. Není se co divit, když pro mnohé je provozování hospody pouze povinným „naplněním jeho práva se najíst, napít atd.“. Stačí se podívat do diskuse, kde jeden „argumentuje“, že když je s dětmi na výletě, tak má právo se někde najíst v nezakouřeném prostředí.  „Argumenty“ o močení nemá cenu komentovat, to spíš patří do soutěže, kdo vymyslí imbecilnější srovnání., Určitě se jednou po celé Evropě zakáže ve všech restauracích kouřit. Ono je to samozřejmě jednodušší, než přijít na trh s nabídkou nekuřáckých restaurací a žít vedle sebe a konkurovat si. Dost možná si  jednou zase  jiní vydupou, že každá restaurace bude muset mít  povinně po celý den několik vegetariánských jídel, několik jídel podle zásad zdravé výživy, v jídelníčku bude muset být přesné složení jídla, atd. A ten svět bude zase o něco krásnější.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

7. 7. 2010 12:17
he

to se komentuje samo:-P

0 0
možnosti
JS

Carthoris

7. 7. 2010 11:34
Militantní nekuřáci a jejich dokonalé represe

Pokud vím, doma si močit můžete klidně na strop. Tzn i když se bude aplikovat vaše teorie, hospody se předělají na soukromé podniky, případně rovnou byty, kde se pořádá nekonečná párty a bude vše jak je.

Považuji se za tolerantního kuřáka a kdykoliv to jde, kouřím mimo lidí a směrem od nich. Nechápu zrušení kuřáckých kupé (dvě na dálkový vlak), ale budiž je to majetek ČD a kecat do toho nemůžu. Cigaretu nikomu to nenutím. Snažím se vydýchat kouř, případně mít ústní sprej, či žvýkačku, než vlezu do nekuřáckého prostředí.

Jak zaznělo mockrát - otevřete si vlastní podniky, nebo choďte do existujících - je jich docela dost. A že kuřáckých je víc? My si to platíme. Platíme státu, platíme v hospodách větší útratu (a i tu zdravotní péči máme každý zaplacenou na x let dopředu). Vy si za ušetřené peníze můžete nekouřit kde chcete a nám do toho nekecejte. My máme hospody.

P.S. Za prasácká hovada, která si zapalí mezi lidmi, u malých dětí atp bohužel nemůžeme - těch se můj příspěvek netýká.

0 0
možnosti
PM

metafrik

7. 7. 2010 12:05
Re: Militantní nekuřáci a jejich dokonalé represe

Restaurace jsou veřejné prostory a zároveň i pracoviště, na těchto místech se ze zákona kouřit nesmí - to že máme zvykové právo povolovat zde kouření je pochopitelné, ale dnes už zbytečné, můžete kouřit na ulici nebo doma.

To že to nepochopíte, chápu, jste totiž drogově závislý

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli