Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mira778

8. 7. 2010 8:05
ja jenom nechapu

kdo vas nuti chodit do hospody kde se kouri. chodte do nekuracky. ja kdyz pudu s kamosema na pivo do nejaky ctyrky tak pocitam s tim ze se tam bude kourit i kdyz nekourim a jeden vecer to zvladnu a kdyz budu chtit jit se najist nekam kde se nekouri tak se tam taky muzu bez problemu vydat. nevim co resite a proc chcete dalsi z veci regulovat.

0 0
možnosti
M

miska-i

8. 7. 2010 7:36
TOŽ...

Tož dám Vám radu - běžte do nějaké hospody, kde se nekouří R^ 

0 0
možnosti
B

bbybonek

8. 7. 2010 7:12
Nemravnost

už to tady někdo vložil, tak ještě jednou pro zamyšlení:

http://www.euportal.cz/Articles/2876-o-pravu-na-diskriminaci.aspx

0 0
možnosti

abrakus

8. 7. 2010 6:44
Choďte ...

... do hospod, kde se na podlahu nemočí ... alespoň tak to dělám já ... jinak můžete jít ... no asi víte kam ... že?

0 0
možnosti
R

rybizek7

7. 7. 2010 23:48
Hloupé

Tak pokud nechci, aby mi smrděl oděv kouřem, jak píšete, tak si zajdu do nekuřácké hospody...to dá rozum. Když jsem vegetarián, tak taky nejdu do steakového baru a nemektám, že tam nemají salát. Otevřte oči...již nejsme v dobách doktora Husáka - máme na výběr. Udělejte si nekuřáckou hospodu, pokud ji v okolí nemáte. Aspoň je tu krásná podnikatelská příležitost.

0 0
možnosti
T

Tojsmemy

8. 7. 2010 7:02
Re: Hloupé

Žádné tzv. "Kuřácké" a "Nekuřácké" hospody neexistují. Existují hospody, kde je povoleno kouřit a pak hospody, kde je kouření zakázáno. Pokud je v hospodě kouření povoleno, tak to ale ještě neopravňuje žádného přítomného kuřáka kouřit bezohledně tak, aby cigaretový kouř obtěžoval ostatní hosty hospody ať kuřáky nebo nekuřáky. Mluvíme o demokracii, že si každý může dělat co chce. ANO, s tím souhlasím, ale demokracie končí tam, kde ohrožuju, omezuju a nebo škodím jiným spoluobčanům. Pokud budu v hospodě jíst špagety a kečup bude lítat po všech lidech sedící v hospodě, pravděpodobně dostanu od někoho přes hubu, protože budou muset jít druhý den do čistírny nechat si tričko od kečupu vyčistit stejně jako já, když mi načichne oblek z hospody, kde mi bezohlední kuřáci znečistili... Je hloupé nastavovat pravidla tak, že si máte nejdříve přečist na jídelním lístku, že mají špagety s kečupem a tím pádem buď máte jít do jiné hospody nebo akceptovat to, že budete mít košili od kečupu...

0 0
možnosti
JB

kolemjdouci1974

7. 7. 2010 21:15
jste vul

asi mate namoceno v mozkuRv

0 0
možnosti
O

oslik

7. 7. 2010 21:21
Re: jste vul

Děkuji za hloubkovou psychoanalýzu. Musím říct, že takové to opravdické, poctivé se mi dostává málokdy.

0 0
možnosti
LZ

m4!_luke

7. 7. 2010 19:56
A proc ne?

Zkuste si nejakou takovouhle hospodu bez zachodku (podle zakona tam byt musi, ale vzdy se to da po kolaudaci nejak obejit) otevrit a uvidime, kolik lidi vam tam dobrovolne prijde. Do kurackych, nekurackych i delenych hospod a baru chodi kazdy den dobrovolne spousta lidi, snad budete mit s vasim fekalnim podnikem podobny uspech.

0 0
možnosti
K

krocan0

7. 7. 2010 17:53
To je ale...

krasna demagogie ;-D

0 0
možnosti
H

HammerLang

7. 7. 2010 20:44
Re: To je ale...

Tak jinak, budu v hospodě hrozně prdět. Ale tolik smradu jako kuřák s cigaretou stejně nenadělám i kdybych se sebevíc snažil.

0 0
možnosti
MC

M61

7. 7. 2010 17:09
Reakce na axaxa

Uživatel axax neustále obhajuje zákaz kouření s dvěma hlavními argumenty: 1.nekuřáci jsou nuceni vzdechovat smrtelně jedovatý kouř, 2. jsou i další pravidla na provozování restaurací a nekouřit by bylo jen jedno z nich. Což mě nutí reagovat:

1. Kromě hysterie ve spojení smrtelně jedovatý (to jsou i některé houby - např. některé čechratky - kde atlasy uvádějí někdy nedlá v malém množství, někdy nejedlá, někdy jednovatá, protože abyste zemřeli, musíte ji jíst desítky let) - nikdo vás v restauraci nic nenutí a hlavně vás tam nikdo nenutí být. Vyberte si nekuřáckou nebo zůstaňte doma. Hospoda není služba provozovaná z veřejných peněz, kterou by dotovali odpůrci kouření prostřednictvím daní a měli tak právo určovat podmínky.

2. Ano, je dost pravidel, ale to neznamená, že jsou správné. Již jsem zde uváděl příklad s airbagy v autě. Mám jich tam 7 a auto jsem si koupil dobrovolně. Naštěstí nikdo nenutí výrobce aut dávat 7 airbagů do auta, i když je to pro zdraví a bezpečnost dobré.

0 0
možnosti
O

oslik

7. 7. 2010 17:24
Re: Reakce na axaxa

Pamatuju na dobu, kdy bezpečnostní pásy nebyly vůbec (jen výjimečně v luxusních vozech, bez povinnosti je používat). Poté jen na předních sedačkách. Dnes jsou povinné (ze zákona) na každém sedadle včetně povinnosti je používat. Totéž platí o celé řadě dalších bezpečnostních prvků. Myslím, že by stát do toho neměl kecat, ať se každý zabije jak chce. Ne? Protože každý takový prvek auto jen prodražuje.

Drobná douška. Pokud by tyto bezpečnostní prvky nebyly ze zákona povinné, trh by si je neprosadil a dosud by byly montovány do aut jen výjimečně, žádná firma by je nezačla montovat standardně, protože by neobstála mezi ostatními výrobci (případně by měla strach, že neobstojí). Jen by bylo víc mrtvých na silnicích. Nijak tím nehodnotím správnost či nesprávnost, jen konstatuju, jak se trh chová.

0 0
možnosti
L

Lobo85

7. 7. 2010 15:49
Tak hele..

Předem článku podotýkám, že jsem a vždy jsem byl nekuřák. Nezlobte se na mě pane, ale přirovnávat kouření cigaret k močení v hospodě mi přijde přinejlepším nepřiměřené. Chápu, že cigarety můžou člověka obtěžovat- mě se taky příliž nelíbí, když na mě někdo fouká kouř (o líbání z kuřačkou ani nemluvím) jenže hospoda je hospoda a pokud se tam člověk rozhodne jít, musí s podobou věcí počítat. Jistě, žijem v 21. století a kouření je ač tabákovými společnostmi podporovaný, přece jen nehezký zvyk, jenže v tom případě můžeme zakázat alkohol, protože je to jed, tučná jídla, protože ty nás jisto jistě zabijí.. pokračovat můžeme dál a dál.. Tak ať cigarety zakážou úplně a bude klid..nebo ať navždy mlčí..

0 0
možnosti
A

axax

7. 7. 2010 16:10
Re: Tak hele..

I toaletní papír může člověk snadno koupit a není zakázaný. Nevyplývá z toho ale, že člověk může sr*t kde chce ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli