Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

littlemisssunshine

10. 7. 2010 13:06
Pekny clanek! :)

Jinak osobne si myslim, ze zakaz koureni v restauracich/hospodach je dobry napad. V UK to takhle funguje uz peknych par let a ve spouste pripadu to pomohlo i tem, kteri s kourenim chteli prastit. :-)

0 0
možnosti
P

papaya.

10. 7. 2010 14:18
Re: Pekny clanek! :)

;-):-) ano, normálním kuřákům to problém nedělalo nikdy a ti druzí se přizpůsobí. Ještě pak rádi dodatečně poděkují ...Hezké odpoledne :-))

0 0
možnosti
RB

Zorrrrrro

10. 7. 2010 11:56
Perfektní článek

s naprosto odpovídající analogií mezi kouřením a močením na zem. Bohužel drzost a neohleduplnost kuřáků nezná mezí a i tento článek jim sotva otevře oči - neustále budou opakovat svou mantru o "absolutní svobodě hospodského, který si ve své hospodě může stanovut pravidla jaká se mu zlíbí"...  Podle mne je příznačné, že např. v Anglii se zákazem kouření nikdo problém nemá - kuřáci jdou před vchod zakouřit a pokecat, respektujou právo jiných na čistý vzduch - asi to je proto, že v Anglii mají toho ducha "gentlemanství"  a "fair-play" jaksi více v genech...

U nás je to spíš jako v tom Kemelově vtipu - v zahulený hospodě sedí kuřák s transparentem "Moje právo na vaši rakovinu plic je nedotknutelné!":-)

0 0
možnosti
THJ

tvé horší já

10. 7. 2010 12:29
Re: Perfektní článek

takze ja opravdu lepsi, aby lide kourili na ulicich, kudy ostatni lide proste MUSI chodit? nebo je lepsi, kdyz buidou kuraci v hospodach, kde si budou smrdet sami sobe. a ty, jakozto nekurak tam nemusis ani vkrocit.

logika tomu nejak unika ne?

0 0
možnosti

jiri.certik

9. 7. 2010 22:34
A vidíte, bývaly takové hospody!

V Sudetech mívali pintlich Němci své hospůdky, kde měli pod stolem lavor a po hůlčičce do něj, aby nemuseli za celý večer vstát... Ale proč ne? Vždyť nikdo nikoho nenutí chodit do smradlavých hospod! Proč jenom na každou kravinu potřebujete úředníka-hygienika? Pokud jste přesvědčen, že je dost lidí, co chtějí chodit do voňavých hospod, tak si ji založte a dosmrti nemusíte středníkovat. A pokud o tom přesvědčen nejste, tak jste jenom obyčejnej neo-bolševik, co zase ví nejlíp, co je pro blbé masy dobře, a tak to do nich natluče.

0 0
možnosti
CC

chrchly chrchly

9. 7. 2010 16:15
no, Hlinko,

ty si taky můžeš vřeštět na blogu jak libo. Je nám to srdečně jedno. Je to totiž to jediný, co můžeš ;-D

0 0
možnosti
PN

pernas

9. 7. 2010 21:56
Re: no, Hlinko,

Ony ti to ty cigarety nakonec vysvětlí samy...

0 0
možnosti
DR

Baronec

9. 7. 2010 15:49
Jak výstižné. Karma plus.

To přirovnání je tak výstižné a pojetí celhé článku se mi moc libílo. Úplně s vámi souhlasím... Možná překvapivě, ale jsem aktivní kuřák, ovšem do hospod chodím převážně nekuřáckých. Nemám problém jít ven, jednu si dát a zase se vrátit. 

Je paradoxem, že spousta kuřáků si doma nezapálí a chodí různě na balkony, terasy, pergoly, verandy a nemají s tím problém (taky mezi ně patřím). Ale v hospodě by problém byl...

0 0
možnosti
O

oslik

9. 7. 2010 16:03
Re: Jak výstižné. Karma plus.

Děkuji. Pikantní na celé věci je, že jsem (v rozporu s tím, za co všechno mě tu označují) primárně pro nalezení jiného řešení, než je zákaz kouření. To si ovšem vyžaduje ze strany majitelů dodržování hygienických norem (proto jsem vytáhl přirovnání s močením), ze strany státu jejich zpřísňování a ze strany hostů ohleduplnost k ostatním. Jenže když je pro ně jednodduší dávat rady typu "tak tam nelez", pak je pro nekuřáky jednodušší domáhat se plošného zákazu.

Ach jo...

0 0
možnosti
MK

xkillerll

9. 7. 2010 14:18
Jestli se Vám to nelíbí,

tak do kuřácký hospody nelezte. Já taky nechodím na kafe do Cross Café a nestěžuju si tam, že tam lidi nemočí na podlahu, ikdyž já bych rád.

Karmu naprosto nechápu, svět se zbláznil. Teda spíš iDnes jde mílovými kroky do hajzlu.Rv

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

9. 7. 2010 11:20
Hulí i doktoři, je to tedy normální?

Pořád tady někdo dokola vnucuje něco o škodlivosti kouření. PROČ tedy hulí i plno doktorů? Znám jich asi deset a dokonce i jednu doktorku, co dělá na plicním, což mě pobavilo docela maximálně, když jsem se to dozvěděl. Je jasné, že přehnané kouření škodí zdraví stejně, jako přehnané chlastání, přehnaná práce, přehnaný stres, přehnané čuchání výfuků aut ve městě.

-

V malém množství to ale neškodí, tak se všichni zamyslete, zda trocha toho tabákového kouře vám spíše nepomáhá přežít pak ten nutný pohyb ve smogem zamořeném městě a dělat lepší programy, že Oslíku ;-D

0 0
možnosti
P

papaya.

9. 7. 2010 11:24
Re: Hulí i doktoři, je to tedy normální?

a co jako ? Víte co je rozvedených manželských poradců ? :-) Plzák je nejznámější.

0 0
možnosti
Z

Zoro.Vomáčka

9. 7. 2010 9:59
Zajímavěší by bylo, kdyby kuřáci sdělili...

...proč vlastně kdysi začali kouřit?

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

9. 7. 2010 10:03
Re: Zajímavěší by bylo, kdyby kuřáci sdělili...

Proč ne? Relax, pohodička, klídeček, trénink na boj proti smogu aut v ulicích ... Co je pár cigaret proti celodennímu čichání smradu z aut ve městě, čuchání výfuků náklaďáků na přechodech?!

0 0
možnosti
MD

James Borg

9. 7. 2010 8:50
zajimave

1) Z koure nevznikaji bakterie aj.

2) Nemam rad lidi co prosazujou zakaz koureni v restauracnich zarizeni. Chpu zakaz koureni na zastavkach, verejnych budovach atd. Ale prosimvas reknetemi jaky ma pravo stat kecat me jako hospodskemu do toho jakou restauraci si otevru ? Je snad ciste na me jestli si otevru kurackou nebo nekurackou provozovnu ? nebo jestli to udemam pul na pul. Stejne jako je je na vas jako na hostoj jestli do me kuracke provozovny jako nekurak zavitate......

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

9. 7. 2010 10:01
Re: zajimave

To ale ten chudák Zbyšek (Oslík v komentářích) nedokáže pochopit. Bude to asi rozdvojená osobnost, kdy nekuřák se tluče se závislákem na pasivním kouření a nyní neví, jak by z toho vybruslil ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli